Deze lekkere Koreaanse klassieker, Kongnamulguk, is een soep die bijna dagelijks gegeten wordt. Ben jij benieuwd naar deze fijne soep met kiemen?

Ingrediënten

  • 500 gram sojakiemen
  • 1 liter bouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente uitjes
  • rode peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • Optioneel: tofublokjes
 


Bereiding
De bouillon kost het meeste bereidingstijd. Deze wordt gemaakt door 10 gedroogde ansjovissen, knoflook en gedroogde kelp (zeewier) te koken.
De ansjovisjes worden in de zeef gehouden in de pan en worden na het koken verwijderd.
Mocht je geen ansjovis en kelp in huis hebben, houd het dan bij zout, rode peper, sesam, sojasaus en knoflook.
Spoel de sojakiemen goed en voeg ze toe aan de bouillon. Kook het geheel zo’n 5 minuten. Kook naar smaak eventueel tofublokjes mee.

Geniet ervan! Wat vind je van dit recept? Zou je het zelf maken?

Dit recept is geplaatst op de website van Zelfmaakrecepten.