Maakt gezond makkelijk!

Vergelijk Slowjuicers

Hurom HE

De HE is slank en compact vormgegeven. Het (de)monteren van het apparaat gaat erg gemakkelijk. De pulp die uit de producten komt is redelijk droog, er komt dan ook veel sap uit. In het sap zijn de vezels duidelijk te proeven. De producten die we erin doen zijn niet langer dan een vinger en dit gaat heel erg goed. Het schoonmaken gaat eenvoudig, door de sapstop wordt de machine al gespoeld en met het bijgeleverde borsteltje is de zeef snel schoon.

Sapkwaliteit: 3 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 3,5 sterren

Hurom HF

De HF heeft een opvallend uiterlijk door het roestvrijstalen body. De slowjuicer is gemakkelijk in elkaar te zetten en heeft pijltjes om te helpen met de positionering van de onderdelen. Het apparaat is net als de HG en de HF stiller dan eerdere modellen, door de geïsoleerde motor. De kwaliteit van het sap is goed voor een verticale slowjuicer, de pulp is vrij droog en de sapopbrengst is redelijk groot. De vezels in het sap zijn duidelijk te proeven. Eigenlijk is niks moeilijk voor dit apparaat, mits de producten in stukken zijn gesneden. Het schoonmaken gaat gemakkelijk met bijgeleverd borsteltje.

Sapkwaliteit: 3,5 sterren
Gebruiksgemak: 5 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 4 sterren

Hurom HH 2nd Generation

De HH 2nd Generation valt op door de extra (smoothie)schuif aan de buitenkant van het persvat om de pulpuitgang mee af te sluiten. Aan de binnenkant ziet het apparaat er ook anders uit dan de eerdere Huroms, de persschroef is anders, met twee snijvlakken. Het sap dat uit de slowjuicer komt is zacht en romig en de vezels zijn wat fijner dan bij andere verticale modellen, het sap heeft een prettige structuur. Bij de wat zachtere producten is het handig om de stamper te gebruiken. Voor het maken van smoothies raden we aan de grove zeef te gebruiken. Bij het schoonmaken is het belangrijk goed rond de as binnen in de persschroef schoon te maken, hier kan pulp blijven zitten.

Sapkwaliteit: 4 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 4 sterren

Hurom HG

De Hurom HG is een stuk smaller dan zijn voorganger, de HF. Bovendien valt het op dat hij met minder toeren draait, zeker als de apparaten naast elkaar staan. Het apparaat gaat gemakkelijk in en uit elkaar. De kwaliteit van het sap is gelijk aan dat van de Hurom HF, de pulp dat uit de producten komt is vrij droog. De HG kan alle producten goed verwerken, mits ze in stukken zijn gesneden. Het schoonmaken gaat snel. Zeker als we eerst een glas water erdoorheen hebben laten lopen zijn we niet lang bezig.

Sapkwaliteit: 3,5 sterren
Gebruiksgemak: 5 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 4 sterren

Greenis

Dit apparaat is wat voordeliger dan vergelijkbare apparaten, en dat voel je ook, het is allemaal net wat minder stevig. Bij harde producten beweegt het persvat een beetje mee. Er komt echter erg lekker sap uit, romig en zacht van smaak. De vezels zijn duidelijk aanwezig, dit kan komen doordat een tandwieltje de pulpuitgang blokkeert, net als bij oude modellen van Hurom. Persen met de Greenis gaat lekker vlot. Alleen bladgroenten raden we aan klein te knippen of in bolletjes te draaien, anders wikkelen de vezels zich om de as. Al met al een prima apparaat voor een prima prijs!

Sapkwaliteit: 3 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 3 sterren

Totaal: 3 sterren

Cooksense (New Model)

De nieuwe Cooksense ziet er op het eerste gezicht niet anders uit dan de oude. Bij het uit elkaar halen vallen wel de verschillen op. De persschroef ziet er wat scherper uit. Het geheel voelt allemaal wat steviger dan het oude model en het probleem dat de oude Cooksense had, het vacuüm trekken van het persvat, is bij dit nieuwe model verholpen. Net als het oude model draait de nieuwe Cooksense met 43 toeren per minuut. De producten die we erin doen (ongeveer een vinger lang) kan de Cooksense zonder problemen aan. Bij het schoonmaken is het belangrijk goed rond de as binnen in de persschroef schoon te maken, hier kan pulp blijven zitten.

Sapkwaliteit: 3 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 3 sterren

Totaal: 3,5 sterren

Sana by Omega

Het moderne design van de Sana laat het apparaat opvallen tussen de andere horizontale modellen met één persschroef, die grotendeels op elkaar lijken. Het (de)monteren gaat erg gemakkelijk. Bij het invoeren van producten is de grote schijf erg handig. Tijdens het persen beweegt het persvat een beetje mee, dat hebben alle horizontale modellen. Er komt wat schuim op het sap maar de vezels die erin zitten zijn erg fijn, waardoor een glad sap ontstaat. De pulp is wat vochtiger dan we van bijvoorbeeld de Hurom GD gewend zijn. Vrijwel alle producten gaan gemakkelijk, mits in kleine stukjes gesneden. Het apparaat is vrij stil, behalve bij wat drogere producten, die maken geluid wanneer ze tussen de schroef komen. Schoonmaken gaat erg snel en makkelijk.

Sapkwaliteit: 3,5 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 3,5 sterren

Totaal: 3,5 sterren

Matstone (New Model)

Het uiterlijk van de Matstone is een beetje retro-achtig, met gouden drukknopjes. Bij het aanzetten merken we dat de knopjes de neiging hebben weer omhoog te springen als ze niet goed ingedrukt worden. Het persen met de Matstone gaat lekker vlot. Wij hebben er producten ingegooid die niet meer dan een vinger lang waren, en dat ging goed. Het sap uit de Matstone is vergelijkbaar met dat uit een ouder verticaal model, de vezels zijn goed te proeven. Een ideaal model voor een schappelijke prijs om bijvoorbeeld het persen met tarwegras uit te proberen.

Sapkwaliteit: 3 sterren
Gebruiksgemak: 3,5 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 3,5 sterren

Hurom GD

Voor een horizontale slowjuicer is de Hurom GD vrij klein. Het apparaat is gemakkelijk in en uit elkaar te krijgen. Bij het persen merken we dat het pulp er erg droog, kruimelig uit komt. De GD haalt vrij veel sap uit de producten en de vezels zijn zo klein dat je ze haast niet proeft. Bij wat grotere producten is de stamper handig, maar kleine producten perst de GD erg gemakkelijk. Het apparaat is vrij stil, behalve bij wat drogere producten, die maken geluid wanneer ze tussen de schroef komen. Het apparaat heeft een eenvoudig design met weinig onderdelen en is daardoor erg snel schoon te maken. Een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

Sapkwaliteit: 4 sterren
Gebruiksgemak: 4 sterren
Schoonmaken: 4,5 sterren

Totaal: 4 sterren

Hurom HB

De Hurom HB neemt redelijk veel ruimte in door het grote handvat aan de achterkant. Het in- en uit elkaar halen van het apparaat gaat praktisch door de pijltjes die aangeven op welke manier de onderdelen in elkaar moeten. Bij het persen komt er goed sap uit de slowjuicer, vrij glad van structuur. Het apparaat heeft geen moeite met harde producten of bladgroenten, mits deze in stukken zijn gesneden. Door de sapstop kan het apparaat al voorgespoeld worden met wat water en is het schoonmaken vervolgens niet veel werk meer.

Sapkwaliteit: 3,5 sterren
Gebruiksgemak: 3,5 sterren
Schoonmaken: 4 sterren

Totaal: 3,5 sterren

Juicepresso

De Juicepresso heeft een slank design en neemt weinig ruimte in. Bij het aanzetten maakt het apparaat vrij veel geluid voor een slowjuicer. Bij het persen komt er sap uit waarbij de vezels goed te proeven zijn. Zachte producten als fruit en komkommer, paprika, tomaat en citrusvruchten gaan allemaal zonder moeite. Het apparaat is minder geschikt voor bladgroenten en harde producten als wortel, de motor is daar niet sterk genoeg voor. Maar voor een dagelijks fruitsapje is de Juicepresso een prima apparaat!

Sapkwaliteit: 2,5 sterren
Gebruiksgemak: 3,5 sterren
Schoonmaken: 3 sterren

Totaal: 3 sterren

Juicepresso New model

De nieuwe Juicepresso heeft een grote pulp- en sapkan, heel fijn! Ondanks het feit dat de motor is beter geïsoleerd dan bij het eerdere model van Juicepresso, maakt het apparaat. De persmethode wijkt af van die van andere verticale slowjuicers, de persschroef perst de producten van binnen naar buiten. Het in elkaar zetten van het apparaat gaat erg gemakkelijk. Met zacht groente en fruit heeft de slowjuicer geen enkele moeite. Net als bij het eerdere model is de motor niet krachtig genoeg voor wat hardere producten en bladgroenten. Voor het dagelijkse vruchtensapje is dit een ideaal apparaat! Bovendien gaat het schoonmaken snel en gemakkelijk door het kleine aantal onderdelen. Wel is het belangrijk goed rond de as binnen in de persschroef schoon te maken, hier kan pulp blijven zitten

Sapkwaliteit: 2 sterren
Gebruiksgemak: 3,5 sterren
Schoonmaken: 2,5 sterren

Totaal: 2,5 sterren

Hurom HU-400

De Hurom HU-400 is een van de eerste modellen van Hurom. Dit model heeft nog geen sapstop, maar ook zonder de stop is het een erg praktisch apparaat. Bij het persen kun je meer vezels in het sap proeven dan bij latere modellen waar het sap wat ‘gladder’ van structuur is. We hebben bij het testen van dit apparaat gebruik gemaakt van producten die niet groter dan een vinger waren, dit gaat erg goed. Bij het schoonmaken moet eerst de deksel met de vulschacht losgedraaid worden, daarna kan de sapbak in zijn geheel naar de gootsteen gebracht.

Sapkwaliteit: 2,5 sterren
Gebruiksgemak: 2,5 sterren
Schoonmaken 3,5 sterren

Totaal: 3 sterren

 

   Vitapure  Matstone
Samson
Oscar
Solostar II Coway
Juicepresso
Trebs Cooksence Versapers Fruitstar Hurom Greenstar Classic Greenstar Elite Angel  
  Vitapure slowjuicer Matstone slowjuicer Solostar II slowjuicer Juicepresso slowjuicer Trebs slowjuicer Cooksence slowjuicer Versapers slowjuicer Fruitstar slowjuicer Hurom slowjuicer Greenstar Classic slowjuicer Greenstar Elite slowjuicer Angel Juicer slowjuicer  
Prijs  € 149,-  € 229,-  € 229,-  € 249,-
€ 149,-  € 269,-  € 299,-  € 349,-  € 359,-  € 489,-  € 599,-  € 875,-  
                           
Geschikt voor                          

Tarwegras

Nee Ja Ja Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja  

Fruit (hard)

Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja  

Groente

Ja Ja Ja Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja  

Fruit (zacht)

Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja  

Bladgroente

Nee Ja Ja Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja  
                           
Eigenschappen                          
Geluid                          

Motor

150W 200W 180W  120W 150W 200W 150W  240W          

Twin gear

Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja  
BPA-free Nee Nee Ja Nee Nee Ja Nee Ja Nee Ja Ja Ja  
Plastic of stalen schroef Kunststof Kunststof Kunststof Kunststof
Kunststof Kunststof Kunststof Kunststof Kunststof RVS RVS RVS  
Opbrengst (efficientie) Laag  Gemiddeld  Gemiddeld Laag Laag  Laag Laag  Laag  Laag  Hoog  Hoog Heel Hoog  
Wortels (1Kg) 420ml
 550ml  520ml 520ml
450ml
510ml  470ml  500ml 490ml
600ml 610ml 700ml  
Appels (1Kg)  480ml  630ml 580ml 560ml 490ml 550ml  590ml 610ml 620ml 680ml 700ml 750ml  
Pulp Nat Vochtig Vochtig Nat
Nat Nat Nat Nat Nat Droog Droog Heel droog  
Volledig RVS Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja  
                           
Gebruiksgemak                          
Schoonmaken (min)                          
Totaal aantal onderdelen 11 11 10 9 11 9 9 10 9 12 11 8  
Juice snelheid                          
Afmetingen (LxBxH)
              18x24x41          
Gewicht (Kg)  3 6,6 4,6 6,5 2,2 6,45 5,2 7   12,5 8 9,5  
                           
Garanties                          
Motor 5 jaar 5 jaar 5 jaar 5 jaar
2 jaar 10 jaar 5 jaar 10 jaar 2,5 jaar 5 jaar 12 jaar 5 jaar  
Onderdelen 2 jaar 1 jaar 1 jaar 1,5 jaar 0 jaar 1 jaar 2 jaar 10 jaar 1 jaar 5 jaar 12 jaar 3 jaar  
                           
                           
Probeer uw slowjuicer uit!
Elke zaterdag!
Vragen?
+31 (0)35-6910253