Maakt gezond makkelijk!

De lange houdbaarheid van slowjuice

De houdbaarheidsduur van slowjuice is tenminste 2 dagen, mits gekoeld bewaard (5° Celsius)

Sap gemaakt met een slowjuicer is langer houdbaar dan vers sap uit bijvoorbeeld een sapcentrifuge. Dit komt onder meer door de koude persing; het sap oxideert minder snel omdat het weinig zuurstof bevat.

De hoeveelheid pulp in het sap bepaalt mede hoe lang het sap houdbaar is, net als de ingrediënten. Wel blijft sap met weinig pulp (zoals sap van horizontale perser zoals de Angel of Greenstar) over het algemeen langer houdbaar dan dat van slowjuicers met een verticale persschroef, zoals de HU van Hurom.

Hurom slowjuicerLang bewaren
Het sap van een slowjuicer is eenmalig maximaal 12 weken in te vriezen – invriezen heeft geen nadelige effecten op de kwaliteit van de voedingswaarden. Let op: deze nadelige effecten treden wel op als je het sap, na ontdooien, nog eens invriest. We raden af om het sap langere tijd buiten de koeling te bewaren; het smaakt dan minder lekker en uiteindelijk gaat de kwaliteit achteruit.

 

 

TIP: Als u elke dag vers geperst sap wil drinken moet ook de machine elke dag weer schoongemaakt worden. Omdat het sap met een slowjuicer langer houdbaar is hoeft u niet elke dag te persen. U kunt bijvoorbeeld om de drie dagen persen en toch elke dag gezond sap drinken. Dit scheelt veel tijd en schoonmaakwerk.

 

 

 

Probeer uw slowjuicer uit!
Meer informatie
Vragen?
+31 (0)35-6910253