Maakt gezond makkelijk!

Wat is sous vide?

Sous vide is een Franse kooktechniek  en betekent “onder vacuüm” bereiden. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte levensmiddelen gegaard. Deze lage temperatuur zorgt voor het gelijkmatige garen van het product, zoals vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren en zelfs vruchten. De ingrediënten behouden alle smaak en textuur en zullen nooit te gaar worden tijdens het sous vide proces. 

De sous vide kooktechniek is al jaren populair in restaurants en bij cateringbedrijven en nu ook beschikbaar en betaalbaar voor de consument. Een sous vide is een goede aanvulling in de keuken.

U plaatst de te bereiden producten eventueel met kruiden in een vacuüm zak in het voorverwarmde waterbad van uw Sous Vide en stelt de tijd in. U hoeft pas weer om te kijken naar uw ingrediënten als de timer klaar is. De kooktijd is afhankelijk van wat u wilt bereiden. Vlees heeft langere tijd nodig dan vis of groenten.

Na bereiding in de sous vide dient het vlees kort afgebakken te worden, alleen om de knapperige krokante bruine laag te krijgen, die ook veel smaak bevat. De meeste vissoorten, schaal- en schelpdieren en gevogelte kunnen rechtstreeks uit de vacuümzak geserveerd worden.

Met sous vide is het eenvoudig om vooruit te koken voor bijvoorbeeld een groot diner of in een drukke week. Na bereiding in de sous vide moeten de zakken direct in ijswater of snel koeler afkoelen, zodat u alles (nog steeds vacuüm verpakt) enkele dagen kunt bewaren in de koelkast.

Bekijk alle sous vide machines van ByzooWat kunt u bereiden met sous vide?
Met deze kooktechniek kunt u eenvoudig vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren bereiden. Het water kookt echter niet. Sommige producten dienen nog kort afgebakken te worden in de pan voor een mooie bruine korst, maar vele kunt u direct opdienen. Ook vruchten kunnen in de sous vide gebruikt worden. Sommige groenten en fruitsoorten kunnen langer in de sous vide om er soep van te maken. Voor elk ingrediënt geldt een andere bereidingstijd en -temperatuur. 

Sous Vide Koken   Turtle Sous Vide

 

 

Meer weten?

Alle Sous Vide Machines

Alles over sous vide

Benodigdheden Sous Vide

U zult ervaren dat u meer energie heeft, uw afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor uw lichaam beter en optimaler gaat functioneren.

 

 

Probeer uw slowjuicer uit!
Meer informatie
Vragen?
+31 (0)35-6910253