In de droogoven kan je vele creaties maken. Een bananenbrood is fijn als tussendoortje of bij het ontbijt. Een gezonde en verantwoorde snack.

Ingrediënten

  • 2 of 3 scheutjes acaciahoning
  • 3 geprakte bananen
  • 2 kopjes gemalen havervlokken
  • 1 handje havervlokken
  • 2 of 3 schepjes hennepzaad
  • Scheutje water
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 3 of 4 kruidnagels
  • snufje zout
        

Bereiding
De vlokken maal je tot meel en de bananen prak je. Deze twee voeg je bij elkaar met honing in een keukenmachine.
Meng het tot een lekkere stevige massa. Indien nodig voeg je een beetje water of amandelmelk toe.
Vervolgens ga je de specerijen toevoegen. Doe dit voorzichtig en proef tussendoor.
Als alles goed gemengd is, kneed je het deeg in de gewenste vorm. Je kan er mooie repen van maken of bonbonnetjes bijvoorbeeld. Je kan er ook een grote plak van maken om vervolgens in de droogoven te doen.
Doe het een paar uur in de droogoven voor een stevigere structuur. Ook blijft het brood dan langer goed.

Geniet ervan! Wat vind je van dit recept? Zou je het zelf maken?

Dit recept is geplaatst op de website van Happy and Healthy.