Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Japanse carpaccio met alfalfa

Deze heerlijke ossenhaas is pas echt lekker als hij afgetopt is met knapperige alfalfa kiemen. 


Ingrediënten

  • 300 g Ossenhaas (in dunne plakjes gesneden)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 g alfalfa
  • ½ eetlepel mierikswortelpasta
  • 4 wortels
  • ½ theelepel mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd)
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 10 cm prei              
     
     




ossenhaas
 

Bereiding

Snijd de worteltjes en prei in zo fijn mogelijke reepjes en meng ze met de alfalfa.
Meng de mierikswortelpasta met de azijn, gembersiroop, wasabi, sojasaus en zonnebloemolie.
Meng de salade met de helft van de dressing. Leg de salade in het midden van 4 borden. 
Haal de plakjes Ossenhaas door de dressing en leg ze om de salade. Of bak ze eerst 1 minuut om en om in een hete, met een beetje olie ingevette, grillpan. Haal ze daarna pas door de dressing. Garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes en eetbare bloemen.

Dit recept is van mytaste.nl