Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Hoe maak ik zelf yoghurt?

Zelf yoghurt maken?

Het is eenvoudig om zelf yoghurt te maken, ook met probiotica. Wanneer u yoghurt zelf vers maakt, heeft u de garantie dat de voedingsstoffen van het product optimaal zijn. Met yoghurt uit de winkel weet u niet exact wat er mee is gebeurt in het productieproces. De voedingsstoffen kunnen deels verloren gaan tijdens het produceren of door de opslag of stalling in de winkel. Als u kiest voor yoghurt met probiotica, adviseren wij om dit zelf vers te maken. Op deze manier ligt het aantal gunstige bacteriën voor de darmgezondheid hoger dan wanneer u yoghurt uit winkel consumeert.
 

zelfgemaakte yoghurtyolife

 
Met de Yolife yoghurt maker en de Yoghurt starter is het eenvoudig om verse yoghurt met probiotica te maken. In de Starter zitten vier bacteriën die gemakkelijk overleven in de maag en zo in het darmkanaal terechtkomen. Het vult de goede bacteriën aan die verloren zijn gegaan als gevolg van antibiotica, te veel alcohol, een slechte voeding en bv. stress.

Yolife Yogurt Starter is een niet-zuivel basis product zodat het ook geschikt is voor vegetariërs, veganisten, en mensen die lactose-intolerant zijn. Voor een volledig vrije zuivel ervaring kunt u gebruik maken van Yolife Yogurt Starter in sojamelk of bonenmelk voor romige yoghurt en in notenmelk en graan melk voor een frisse vloeibare yoghurt.

Starter Yolife Yoghurt is verkrijgbaar in een doosje met 6 zakjes van elk 2 gram, elk zakje is goed voor 2 liter. De Starter blijft in de vriezer 1 jaar actief, in koelkast blijft hij 4 maanden goed en bij kamertemperatuur is hij 2 maanden houdbaar. De vier actieve culturen in yoghurt bieden de volgende voordelen:

- Remmen van de groei van "slechte bacteriën" het stimuleren van het immuunsysteem en de spijsvertering.
- Bescherming tegen gist-en darm-infecties door ongezonde organisme tegen te houden.
- Onderhouden van maag-darm gezondheid en levensduur, mogelijk tegen kanker
- Het verlichten van symptomen van lactose-intolerantie.


 zelfgemaakte yoghurt


Gebruiksaanwijzing:

Verwarm de melk of sojamelk al roerend in een pan. Haal pan van vuur voordat de melk kookt (80 C)Laat de melk afkoelen tot hij lauw/handwarm is (37 C). Meng 1 gram starter goed door de melk en giet in de potjes van de Yolife of andere yoghurt maker. Zet Yolife aan en wacht 8-10 uur.(grote potten langer) Zet de potjes in de koelkast, klaar om te eten. Je kan zelf smaak aan de yoghurt toevoegen, zoals vers fruit, agave siroop etc.

Ingrediënten:

Dextrose, Lactic acid bacteria including Bifidobacterium longum, Lactobacillus bulgarius and Streptococcus thermophilus.