Van de ingrediënten uit de slowjuicer kan je veel pulp overhouden. Tegenwoordig zijn er allemaal creatieve manieren om het te gebruiken. Dit keer delen wij een lekker Veggie Burger recept.  

Ingrediënten

  • 1 cup wortel- en appelpulp of gemengde groente pulp
  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 cup broodkruimels
  • peper & zout naar smaak
  • Olijfolie of een stukje boter

Optioneel: bijvoorbeeld cayenne peper, paprika poeder en/of uienpoeder

      

Bereiding
Slowjuice eerst je appels en wortels. Mocht je er andere dingen bij juicen, zorg dat dat je eerst dit in de slowjuicer doet waardoor het pulp gescheiden blijft.
Doe het rundergehakt in een kom, voeg het pulp toe en eventueel wat kruiden poeder.
Meng de ingrediënten in de kom en vorm 4 hamburgers.
Verwarm de (grill)pan goed en voeg er olijfolie of boter aan toe.
Als de boter of olie goed gesmolten is, leg je de burgers in de pan.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bak ze zo’n 6 minuten per kant.
 

Geniet ervan! Wat vind je van dit recept? Zou je het zelf maken?