Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Welke soorten zeven zijn er & Tips voor onderhoud

Tips voor het gebruik van zeven

De Byzoo Verticale Juicer wordt standaard geleverd met twee zeven: een fijne zeef (links) en een zeef met grote openingen, de grove zeef (rechts) voor zacht fruit zoals meloen en perzik. Het belangrijkste van slowjuicen is dat u alleen ingrediënten in uw slowjuicer doet, die u met uw tanden kunt kauwen. Harde pitten moeten van tevoren verwijderd worden.

 

Standaard zeef (fijne zeef)

Deze zeef met kleine openingen wordt standaard gebruikt voor bijna alle producten. U gebruikt deze zeef om sap te maken met weinig pulp. Om de laatste pulp uit het sap te verwijderen, kunt u het extra witte zeefje op de sapbak plaatsen.




 

Zeef voor zacht fruit (grove zeef)

De zeef met grotere openingen kan gebruikt worden voor zachte groenten en fruit. Als u dikker sap en met meer vezels wenst, kunt u deze grove zeef gebruiken.

  • Druivensap, sinaasappelsap





Dichte Zeef (Extra Zeef)
De zeef zonder openingen kan gebruikt worden om ingrediënten te persen zonder de pulp van het sap te scheiden,
bijvoorbeeld om pindakaas of sorbetijs te maken. Om pindakaas te maken doet u eerst de sapstop dicht, zet de
machine aan en wacht tot alle pinda’s gemalen zijn. Herhaal dit tot u voldoende pindakaas heeft. Na de eerste keer
persen ziet het resultaat er nog niet uit als pindakaas. Doe de gemalen pinda’s nogmaals in de vulopening om de olie
eruit te persen en het geheel pindakaas wordt.
De dichte zeef kan ook gebruikt worden om sorbetijs te maken. Als u bananen over heeft, is het niet langer nodig om
deze weg te gooien. Verwijder de schil en bewaar ze in de vriezer. Als u ijs wilt maken, halt u het bevroren fruit uit de
vriezer en wacht 30 minuten. Doe de bananen stukken in de vulopening van de slowjuicer met dichte zeef en uw
sorbetijs zal uit de pulpuitgang komen.
Tips & Advies
• Voorkom schade aan de persschroef door de machine niet te laten draaien zonder ingrediënten.
• De slowjuicer is alleen voor huishoudelijk gebruik. Gebruik de machine niet langer dan 30 minuten
achterelkaar. Gebruik de slowjuicer niet om plantaardige olie uit ingrediënten te persen.
• Slowjuicen kost tijd door de langzame snelheid. Voor de beste resultaten zorgt u ervoor dat de slowjuicer
niet overvoerd wordt.
• Verwijder pitten en klokhuizen van de appel. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak van het sap.
• Harde groenten zoals wortelen en vezelrijke producten als selderij kunt u het beste in stukken van 4 tot 5 cm
snijden. Zorg ervoor dat alle ingrediënten grondig gewassen worden.
• De onderdelen van de slowjuicer zijn niet vaatwasser bestendig. Maak de onderdelen schoon met
handwarm water en zorg ervoor dat alle gaten van de zeef open zijn. De silicone onderdelen moeten ook
gereinigd en afgedroogd worden en daarna correct weer geplaatst worden om lekken te voorkomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »