Cart
You have no items in your shopping cart

Courgette Lijnzaad Crackers uit de droogoven

Deze week hebben we een recept voor in de droogoven! Wij verkopen verschillende versies van de Sedona en de Excalibur, dus er is voor ieder wat wils. Benieuwd naar de verschillen tussen de Sedona en de Excalibur? Bekijk ze hier!

cracker

Ingrediënten:

  • 2 courgetten
  • 1 rode paprika
  • 1 kop zonnebloempitten, 4  uur geweekt
  • 1 kop lijnzaad, gemalen tot meel
  • ¼  kop olijfolie
  • ¼ kop voedingsgist, geeft het een hartig smaak en veel vit. B
  • 1 tl. zout, kruiden naar smaak (bijv Italiaanse kruiden en gedroogde tomaten)

 

De courgetten schillen en in de blender samen met de paprika tot moes blenden. Vermengen met de geweekte, afgespoelde zonnebloempitten, olijfolie,  lijnzaad meel en kruiden.

Uitsmeren over een paar bakpapier vellen die bij een droogoven horen, eerste uur op 145F/60C laten “zweten”, daarna ong. 14 uur verder bakken op 105F/40C tot het knapperig is.

Halverwege de crackers omdraaien en overzetten op de gaas bladen. Het makkelijkst is het om de deeg met het bakpapier samen te draaien en daarna de bakpapier voorzichtig los te trekken. Dit gaat makkelijk na een uur of 6 drogen. Verdelen met een scherp mes in de gewenste vorm en maat. Verder drogen tot de gewenste structuur.

In een luchtdichte doos zijn de crackers 5 á 7 dagen houdbaar.

Heerlijk knapperig, rauw, vol voedingsstoffen, vitamines en omega 3!

bron:Tina’s Raw Alkaline Diet. com