Cart
You have no items in your shopping cart

Waar moet u op letten bij het kopen van een slowjuicer?

Waar op letten bij het kopen van een slowjuicer

Ons team van Slowjuice heeft in de loop van de jaren alle slowjuicers gebruikt en getest. Wij krijgen vaak de vraag van klanten welke slowjuicers wij zelf gebruiken. Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Niet iedereen perst namelijk dezelfde producten en de frequentie van het gebruik verschilt ook per persoon. De eerste vraag die wij dan ook meestal stellen luidt: “Wat gaat u veel persen? Groenten of fruit?” Dan is het antwoord meestal “allebei”. Daarom hebben wij de volgende tips vanuit onze ervaring voor u op een rij gezet, zodat het voor u eenvoudiger is een keuze te maken welke slowjuicer u kunt kopen.


 

Vastlopen

De verticale slowjuicers van een paar jaar geleden hebben nog wel eens de neiging om vast te lopen bij vezelige producten zoals sellerie. Gaat u veel van deze producten juicen dan raden wij een horizontale juicer aan. Deze juicers zijn namelijk veel beter in het persen van vezelige producten. Gaat u echt voor de groene sappen, kijkt u dan eens naar een twin gear. Deze slowjuicers zijn meestal prijzig, maar zijn superieur in sapkwaliteit en het verwerken van vezelige producten.

Verticale Persschroef Slowjuicer

 

Verticale persschroef

Een verticale persschroef is ideaal voor het persen van hardere groenten -en fruitsoorten en kent een groot gebruiksgemak vanwege de sapkan met sapstop en in de meeste gevallen een vergrote vulopening. Hierdoor hoeft u de groenten en fruit minder klein te snijden.

 

Horizontale persschroef

Een horizontale persschroef is perfect voort het persen van sap uit bladgroenten, vezelige groenten en tarwegras. Verticale slowjuicers zijn hier minder geschikt voor. Bent u van plan veel van dit soort groenten te persen, kiest u dan voor een horizontale slowjuicer.

 

Twin-gear persschroef

Een twin-gear slowjuicer heeft een dubbele persschroef die ervoor zorgt dat producten nog beter geperst worden ten opzichte van de veritcale en enkele horizontale persschroef. De kwaliteit en de opbrengst van deze persschroeven zijn uitmuntend.

 

Soort sap 

De smaak van het sap wordt natuurlijk bepaald door de ingrediënten die u gebruikt. Kijk dus altijd naar de structuur van het sap als u een vergelijking maakt. Zoals bij alle slowjuicers is het resultaat van het gebruik van kruiden erg intens. Gember, basilicum en peterselie zijn smaakmakers die de sappen naar een heel ander niveau brengen. Omdat er een groot verschil zit in het sap tussen de verschillende slowjuicers raden wij u aan om naar een demodag te gaan. Op deze manier kunt u het sap van alle slowjuicers testen.

Accessoires

Na het schoonschoonmaken van de onderdelen leggen we de spullen vaak op een theedoek om te drogen. Dit neemt veel ruimte in op het aanrecht. Sommige slowjuicers hebben daar een oplossing voor zoals een droogrek.

 

Wat is slowjuicen?


 

Betekenis van garantie

Een veelvoorkomende fout is de kwaliteit van een machine koppelen aan het aantal jaar garantie. Een langere garantie betekent niet automatisch een betere kwaliteit. De machine kan bijvoorbeeld vaak kapot gaan en opgestuurd moeten worden ter reparatie. Daarbij verschilt het soort garantie ook per merk. Zo vallen bij het ene merk de draaiende onderdelen onder de garantie en bij het andere merk worden de draaiende onderdelen niet meegerekend onder de garantie. Kijk dus bij het vergelijken van slowjuicers niet alleen naar het aantal jaar garantie maar ook naar welke onderdelen er onder de garantie vallen.

Kwaliteit silicone onderdelen

Alle verticale slowjuicers hebben ongeveer dezelfde schoonmaaktijd. Wat vooral extra tijd kan kosten is het schoonmaken van het aanrecht (en deels onder de slowjuicer) en soms ook het motorblok. Bij de wat goedkopere slowjuicers zijn de silicone onderdelen vaak van mindere kwaliteit waardoor er al na 6 maanden lekkage kan optreden. Hierdoor wordt het schoonmaken een hele klus. Let bij de aankoop van uw slowjuicer dus goed op de kwaliteit van de silicone onderdelen.

 

 

Soort sapstop

Let goed op dat de sapstop een soort kraantje is dat open en dicht kan. Juicers zoals de Philips HR1882/31 hebben geen sapstop maar een soort siliconen 'kurk'. Die is niet zo eenvoudig te sluiten zonder sap te morsen. Ook hebben veel slowjuicers een sapstop die er later is opgezet. Deze opzetstukken zijn erg lastig schoon te maken, vooral de 'kraanvormige' sap stops.