Cart
You have no items in your shopping cart

Verschil blender & slowjuicer

Wat is nu precies het verschil tussen een blender en een slowjuicer? Maak je een groen sapje of een groene smoothie? Lees in deze blog het antwoord op die vragen!

Blenders
Een blender maalt groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid roteren in een kan. Dit is een methode die geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals banaan, aardbei, mango en yoghurt. Voor hardere groente- en fruitsoorten, zoals appel, wortel, kool, enzovoorts, is een blender ongeschikt. Sommige vezels van rauwe groente kan de mens niet verteren. Bovendien blijven schillen en pulp altijd achter in het sap, waardoor het al snel een dik, klonterig mengsel wordt.

Een blender is geschikt voor het maken van een groene smoothie met bijvoorbeeld avocado en spinazie. Een smoothie is dikker van structuur dan een sapje uit de slowjuicer, omdat bij een blender het hele product gebruikt wordt.

Slowjuicers
De slowjuicers van Slowjuice.nl zijn koud-persende sapmachines. Groente en fruit wordt door middel van een pers en een zeef tot sap gemaakt. Daarbij worden voedingstoffen behouden omdat er geen hitte vrij komt. Sap van een slowjuicer is bovendien langer houdbaar dan een smoothie. In een slowjuicer worden onverteerbare vezels gescheiden van het voedzame sap, waardoor je een 'glad' sapje krijgt waarin de pulp zo fijn mogelijk is gemaakt.  Een groene juice of een groen sapje maak je met een slowjuicer, met bijvoorbeeld spinazie, bleekselderij, tarwegrassap en appel.

Meer informatie over slowjuicen kun je hier vinden.

Tarwegras-sap met een blender
Sap van tarwegras kan alleen gemaakt worden door een sapmachine met een koude persmethode. Sapcentrifuges kunnen namelijk geen sap winnen zonder het gras te vermalen. De grasresten die dan in het sap terecht komen zijn niet te verteren. Ook een blender is om die reden niet geschikt voor het maken van tarwegras-sap. Klik hier voor meer informatie over tarwegras.

Een smoothie maak je dus in de blender, soms ook in combinatie met yoghurt of melk. Met de slowjuicer maak je een groen sapje waarbij onverteerbare pulp van het sap gescheiden wordt. Nog vragen over het maken van smoothies of sapjes? Laat hieronder je reactie achter!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »