Cart
You have no items in your shopping cart

Gember shots maken met de Byzoo slowjuicer

Het leek wel Kerstmis toen de doos op de stoep stond: een grote doos, in wit met zwarte strepen. Een echte zebra-print! En niet voor niets… want in de grote doos zat mijn nieuwste keuken-accessoire: de Byzoo slowjuicer. Toen ik de vraag ontving of ik de slowjuicer van dit nieuwe Nederlandse merk wilde testen, twijfelde ik geen seconde. Een echte slowjuicer stond namelijk al jaren op mijn wishlist. Ik gebruikte eigenlijk altijd de sapcentrifuge die standaard bij mijn grote keukenmachine werd geleverd. En begrijp me niet verkeerd, hoor. Die maakt best prima sapjes, maar een slowjuicer heeft wel een aantal voordelen als je hem vergelijkt met een sapcentrifuge.

 

HET VERSCHIL TUSSEN EEN SLOWJUICER EN EEN SAPCENTRIFUGE

Het grootste verschil zit hem in hoe de apparaten werken. De sapcentrifuge is als het ware een fijne rasp die in een hoge snelheid langs de ingrediënten raast. Hierbij mengt zich ook heel veel zuurstof in het sap en gaat het ‘oxideren’. In dit proces gaan helaas wat vitaminen en mineralen verloren. Je ziet dit vaak ook aan het feit dat de vaste en vloeibare delen van het sap zich makkelijk scheiden. Helemaal als je het sapje uit de sapcentrifuge niet meteen opdrinkt, maar het nog even in de koeling zet. Dan moet je goed schudden voor je het op kunt drinken!

Een slowjuicer is daarentegen een langzame pers. Je kunt dit mooi vergelijken met het koud persen van olijfolie. Met een slowjuicer behoud je veel meer voedingsstoffen in het sap. Daarnaast maakt het de slowjuicer veel beter in het juicen van (bijvoorbeeld) bladgroenten. Ik merkte dat de groene blaadjes in een sapcentrifuge altijd maar wat in het rond vlogen, zonder dat er veel sap uit kwam. Met een slowjuicer worden de blaadjes echt goed in de grote pers gekneusd. Dit levert meer groen sap op!

De missie van Byzoo is het maken van professionele keukenapparaten waarmee iedereen kwalitatief beter en gezond kan koken. Daar word ik dus spontaan blij van!