Cart
You have no items in your shopping cart

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van slowjuicen?

Soorten vitaminen

Variëren is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Elk product heeft namelijk zijn eigen specifieke gezondheidsvoordeel. Waar wortel veel vitamine A bevat, bevat broccoli weer veel meer vitamine C. Met een slowjuicer wordt het eenvoudig om lekkere en gezonde combinaties te maken om alle verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer je meer groenten dan fruit perst blijft het suikergehalte laag (ook al zijn het natuurlijke suikers) en dat is extra gezond! Uitsluitend met een slowjuicer is het mogelijk om sap te halen uit bladgroenten en kruiden.

slowjuice sap

Maximale opname

Een slowjuicer breekt vezels open waardoor essentiële voedingsstoffen vrijkomen die in de vezels opgesloten liggen. Dit zie je in de tabel hiernaast. Ons lichaam is er niet toe in staat om optimaal voedingsstoffen uit rauwe groenten te halen. Wanneer groenten gegeten worden, moeten deze vaak eerst gekookt, gebakken of gestoomd worden. Door verhitting treedt vitamineverlies op. Daarom is slowjuicen zo goed. Sap van een slowjuicer heeft een 4 keer betere opname van voedingsstoffen dan hele stukken groenten en fruit.

opname vitamine slowjuicer

Enzymen? Ja enzymen!

Enzymen zijn essentieel voor de vertering en dus essentieel voor ons lichaam. Wanneer we ouder worden, neemt de enzymactiviteit helaas af. De enzymactiviteit neemt ook af wanneer we ziek zijn (voornamelijk bij koorts). Dit komt omdat enzymen zeer gevoelig zijn voor temperatuur en de zuurgraad van ons lichaam. Juist op het moment dat we ziek zijn en ouder worden, heeft ons lichaam sterke behoefte aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Regelmatig slowjuice drinken kan hiervoor een oplossing bieden, waardoor u sneller herstelt, energieker voelt en een hogere weerstand hebt.

Gooi niets weg!

Een slowjuicer is veel efficiënter dan een sapcentrifuge. Daarom is het apparaat zeer duurzaam in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval. Dit komt omdat de persschroef en zeef van een slowjuicer een veel hogere sapopbrengst leveren dan een sapcentrifuge. U heeft op deze manier niet alleen minder groenten en fruit nodig om een glas sap te verkrijgen, maar u verbruikt ook minder energie. Bovendien is de pulp nog heel goed te gebruiken voor andere recepten. Zo gebruikt u de volledige producten en gooit u niets weg. Kijk hier voor lekkere recepten met pulp.

slowjuice pulpslowjuice sap