Cart
You have no items in your shopping cart

What is sous vide?

Sous vide is een Franse kooktechniek en betekent “onder vacuüm” bereiden. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten, zoals vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren en zelfs vruchten gelijkmatig gegaard met behoud van alle smaak en textuur. 

Klik hier voor alle sous vide apparatuur.

Klik hier voor de voordelen van sous vide

 

Wat is  sous vide?/p>

Hoewel de sous vide kooktechniek al jaren populair is in restaurants en bij cateringbedrijven, is er nu ook voor huishoudens betaalbare sous vide apparatuur beschikbaar. Dankzij de eenvoudige bediening is een sous vide apparaat een goede aanvulling in de keuken.

U kunt kiezen voor een sous vide apparaat of sous vide stick. Een sous vide apparaat is voorzien van een waterbad waarin u gevacumeerde producten kunt garen. Een sous vide stick is handig te gebruiken in combinatie met uw eigen pan. 

De sous vide te bereiden producten doet u eventueel met kruiden of marinade in een vacuüm zak. Met een vacuüm sealer kunt u alle lucht uit de zak halen en deze dicht sealen. Hierdoor openen de poriën van voedsel, waardoor uw producten met slechts een klein beetje kruiden of marinade een sterke smaak zullen krijgen. Vervolgens plaatst u de zak of zakken in het voorverwarmde waterbad van uw Sous Vide machine en stelt de tijd in. U hoeft pas weer om te kijken naar uw ingrediënten als de timer klaar is. De kooktijd is afhankelijk van wat u wilt bereiden. Zo heeft vlees langere tijd nodig dan vis of groenten.

Na bereiding in de sous vide dient het vlees kort afgebakken te worden, alleen om de knapperige krokante bruine laag te krijgen, die ook veel smaak bevat. De meeste vissoorten, schaal- en schelpdieren en gevogelte kunnen rechtstreeks uit de vacuümzak geserveerd worden.

Met sous vide is het eenvoudig om vooruit te koken voor bijvoorbeeld een groot diner of in een drukke week. Na bereiding in de sous vide moeten de zakken direct in ijswater of snel koeler afkoelen, zodat u alles (nog steeds vacuümverpakt) enkele dagen kunt bewaren in de koelkast.

Bekijk alle sous vide machines van Byzoo

Wat kunt u bereiden met sous vide?

Met deze kooktechniek kunt u eenvoudig vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren bereiden. Het water kookt echter niet. Sommige producten dienen nog kort afgebakken te worden in de pan voor een mooie bruine korst, maar velen kunt u direct opdienen. Ook vruchten kunnen in de sous vide gebruikt worden. Sommige groenten en fruitsoorten kunnen langer in de sous vide om er soep van te maken. Voor elk ingrediënt geldt een andere bereidingstijd en -temperatuur. 

sous vide SV02