Cart
You have no items in your shopping cart

Fabels & Feitjes omtrent groente en fruit

Fabels & feitjes omtrent groente en fruit

Diepvriesproducten, potjes of blikken met groente en fruit bevatten minder vitamines en mineralen.
Onjuist. Vroeger was dit misschien zo. Maar tegenwoordig is het productieproces zo geoptimaliseerd dat er nauwelijks vitamines en mineralen verloren gaan. Sterker nog, er zijn onderzoeken die aantonen dat sommige driepvriesproducten een hoger vitaminegehalte bevatten dan verse producten uit het schap.

Gedroogde groente en fruit bevatten nauwelijks vitamines en mineralen

Onjuist. Het vitaminegehalte neemt misschien een beetje af, maar gedroogd fruit is nog steeds rijk aan vitamines, mineralen en zelfs aan antioxidanten. Vooral door gebruik te maken van een droogoven worden groente en fruit op een efficiënte manier gedroogd waardoor de voedingsstoffen beter behouden blijven.

 

gedroogde tomaten

Bananen zorgen voor verstoppingen

Onjuist. Bananen bevatten veel vezels zoals andere soorten groente en fruit. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en spijsvertering. Hierdoor gaan bananen verstoppingen juist tegen.

Vitaminepillen/supplementen kunnen groente en fruit vervangen

Onjuist. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat vitaminepillen werken. Bovendien worden de meeste vitaminepillen slecht opgenomen door het verteringstelsel. Groente en fruit bieden ook meer dan alleen vitamines en mineralen. Ze bevatten ook antioxidanten, enzymen, vezels en andere bioactieve stoffen.

"Te veel groente en fruit kan zorgen voor een overdosis vitamines. Onjuist."

U kunt beter groente dan fruit persen voor uw gezondheid

Dit kan niet zo zwart op wit gesteld worden. Fruit biedt ook veel gezondheidsvoordelen, aangezien fruit onder andere veel vitamine C bevat. Fruit bevat wel meer suikers dan groente. Hierdoor ligt het aantal kilocalorieën in groente gemiddeld lager dan in fruit.

Superfoods zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon

Onjuist. Superfoods bevatten inderdaad een hoge voedingswaarde en zijn daarom gezond. Het is niet zo dat als er geen superfoods worden gegeten, het voedingspatroon minder gezond is. Door dagelijks en gevarieerd groente en fruit te eten is het ook mogelijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral sapjes van een slowjuicer zijn erg efficiënt, vanwege de extra hoge concentratie van de voedingstoffen van groente en fruit.

Te veel groente en fruit kan zorgen voor een overdosis vitamines

Dit is in de praktijk vrijwel niet mogelijk. Als u alleen via voeding uw vitamines binnenkrijgt, moet u zo ontzettend veel groente en fruit op één dag eten dat dat niet mogelijk is. Bij het gebruik van vitaminepillen of andere voedingsupplementen moet u de maximaal toegestane dosis die vermeld staat op de verpakking niet overschrijden. Een overdosis vitamine vindt vrijwel alleen plaats bij overmatig gebruik van vitaminepillen en andere voedingssupplementen. Wij raden u altijd aan om uw vitamines en mineralen op natuurlijke wijze binnen te krijgen door het eten van groente en fruit. Dan zijn supplementen ook zeker overbodig.

vitaminepillen