Cart
You have no items in your shopping cart

Dehydrator Recipes

Abrikozen met geitenkaas

Abrikozen Geitenkaas Drogen

Ingrediënten

  • 8 gedroogde halve abrikozen (te drogen met bijvoorbeeld de Byzoo droogoven)
  • 4 gedroogde sinaasappelschijfjes
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze
Zorg er eerst voor dat u de abrikozen en sinaasappelschijfjes in een voedseldroger laat drogen. Wel de gedroogde abrikozen in ruim water totdat ze zacht zijn (2 uur is meestal voldoende). De abrikozen moeten stevig blijven. Dus wel ze niet volledig terug. Verwijder de schil van de gedroogde sinaasappelschijfjes en mix ze in een blender tot poeder. Roer de geitenkaas, het sinaasappelpoeder en de oregano in een kom door elkaar en verdeel het mengsel over de abrikozen.

Meer van dit soort heerlijke hapjes en andere recepten met gedroogde producten? Bekijk het boek 'Koken met gedroogd voedsel' van Claudia Kuyken.

Courgette drogen

Droogoven recept Courgette

Ingrediënten

  • Courgette

Temperatuur
57 C

Droogtijd
6-10 uur

Blancheren
Nee

Gebruik
Wellen in water gedroogde vorm

Bereidingswijze
Was de courgettes en snij ze in schijfjes van 5 millimeter dik. U kunt courgettes zowel met de schil als zonder schil drogen. Leg de courgetteschijfjes op het rooster van de voedseldroger en droog ze op 57 graden gedurende 6 tot 10 uur. Laat de schijfjes afkoelen en berg ze op.

Nog meer informatie over het drogen van alle soorten groente en fruit? Bekijk het receptenboek 'Handboek voedsel drogen' van Claudia Kuyken en Jean Vanhoof.

 

Voor meer recepten kunt ons blog bezoeken.