Cart
You have no items in your shopping cart

When do you drink wheatgrass juice?

Tarwegras kan op ieder moment van de dag gedronken worden. Het beste is om het sapje te drinken op een lege maag, een uur voor de maaltijd. Op deze manier is de opname van het sap maximaal. Er is geen limiet voor tarwegrassap op een dag. Het is voor de meeste mensen voldoende om één of twee glaasjes van 30ml per dag te drinken. Als u twee glaasjes per dag drinkt, kunt u het beste 's ochtends en aan het eind van de middag een shotje nemen. Dit is een goede aanvulling voor uw dagelijkse vitamines en mineralen.

 


"De enige manier om sap uit tarwegras te persen is door gebruik te maken van een slowjuicer."

tarwegrastarwegrassap

 

Allergie

Tarwegrassap is een veilig product. U kunt dus zelf aanvoelen welke hoeveelheid u prettig vindt om op een dag te drinken. Sommige mensen zijn allergisch voor het drankje. Dit gaat gepaard met netelroos of een zwelling in de keel. Wanneer iemand allergisch is voor tarwe, dan komt dat vrijwel altijd doordat de persoon allergisch is voor gluten. Gluten worden alleen gevormd in de werkelijke tarwekorrel. Tarwegras wordt geoogst en uitgesneden voordat het tarwegras een zaadhoofd heeft ontwikkelt. Dit betekent dat tarwegras sap geen gluten bevat. Voor de meeste mensen is het dan ook geen enkel probleem.

Meer informatie over tarwegras? Bekijk het boek Tarwegras

Is het mogelijk om tarwegras ook te bereiden met een blender en andere sapcentrifuges?
Nee dat is niet mogelijk. De enige manier om sap uit tarwegras te persen is door gebruik te maken van een slowjuicer. De zeef en persschroeven bij blenders en andere sapcentrifuges zijn niet geschikt voor tarwegras. Kijk hier voor slowjuicers die geschikt zijn voor tarwegras.

angel juicer